Autopatie a chřipka

4.9.2011 | Jiří Čehovský | jiri.cehovsky@alternativa.cz

Autopatie se v mnoha případech osvědčila, zejména v chladném ročním období, jako účinná při léčení akutních horečnatých onemocnění, chřipek, zánětů horních cest dýchacích apod. Je zajímavé, že po takovém použití autopatie pak lidé měli výrazně menší sklon k dalším onemocněním.
Osvědčilo se zejména podání autopatického preparátu, vyrobeného v autopatické lahvičce z šesti litrů vody. U lidí přes padesát pět let a u těch, kteří mají závažná vnitřní onemocnění, je dobré vyrábět preparát ze tří litrů vody, prolitých autopatickou lahvičkou. Preparát vyrobený ze tří litrů vody je vhodné několikrát zopakovat v intervalu dvou hodin, zatímco vyšší ředění ze šesti litrů může být podáno i jednorázově. Zde jsou některé případy léčby z mé knížky Uzdrav se s autopatií:

Žena, 29 let. Po autopatii se jí zlepšily mnohé symptomy, ale na kontrole devět měsíců po podání jsem zaznamenal mírné náznaky relapsu. Dal jsem jí proto novou autopatickou lahvičku a doporučil, ať užije vyšší potenci. To bylo v září. V prosinci telefonovala večer s pláčem, že je jí strašně zle: špatně od žaludku, bolest hlavy, vyčerpaná, má horečku 39 ºC a trpí velkou úzkostí. Ukázalo se, že si preparát po minulé kontrole ještě neudělala, a že je tím pádem v neléčeném stavu již čtvrt roku. Řekl jsem jí, ať si jej udělá nyní. Za půl hodiny po užití se jí ulevilo psychicky, za hodinu začala klesat teplota a do rána spadla na 37,5 ºC. Následující den již byla v pořádku. Po vymizení akutního stavu začaly s postupem týdnů a měsíců mizet i zbývající chronické disharmonie.

Chlapec, věk 20 měsíců, byl již od prvního měsíce svého života léčen úspěšně a výhradně autopaticky. Sedm měsíců po podání posledního AP náhle jevil v poledne malátnost, teplota 38,2 ºC. Do večera vystoupila horečka na 39,6, měl zrychlený dech, stav u něj dosud nepozorovaný. Vyhodnocen jako relaps. Matka podala dětský paralen, který snížil teplotu jen nepatrně, na 39,2 ºC. Večer pak podala AP 1,5 M (autopatická lahvička byla postavena na 15 minut pod filtr). V noci téhož dne vystoupila teplota krátce na 40 ºC, ráno byla 39 ºC, ale chlapec byl zcela čilý a choval se úplně normálně, zemdlenost a rychlý dech zmizely. Ještě ve 13.00 měl 39 ºC, podán dětský paralen před odpoledním spánkem, po spánku měl za dvě hodiny jen 37,3 ºC a následně další dny byl již bez zvýšené teploty. Celá nebezpečně vypadající krize tedy trvala až k svému vyřešení méně než 24 hodin od podání preparátu.

Třináctiletý chlapec – volají mi pozdě večer ze vzdáleného místa, že má již 24 hodin teplotu kolem 39 ºC. Bolí ho hlava a je unavený. Po acylpyrinu a krátkém spánku mu před hodinou klesla teplota na 37,7 ºC – ale je mu stále špatně. Mají doma nepoužitou autopatickou lahvičku. Doporučen AP z 5 l vody z jejich studny. Druhý den ráno po spánku měl 39,3 ºC a teplota mírně klesala na 38,9 ºC ve 13.00. Nicméně od rána jej už nebolela hlava, nebyl unavený, choval se normálně a na nic si nestěžoval. Jen ráno měl krátký náběh na bolest v krku. V 17.00 měl 37,7 ºC a za hodinu nato 38,1 ºC, ale po dvacáté hodině byl již bez teploty a bez potíží. Následující den byl zdravý.

Řada mých případů použití AP u akutních horečnatých stavů vykázala úplné vymizení potíží nebo alespoň výrazné zlepšení do 24 hodin od podání.

Poznámka: Při autopatické péči je však vždy nutné rozlišit, co je opravdu akutní problém, a co by mohlo být akutní zhoršení chronického stavu, a podle toho postupovat (více informací najdete v knížkách o autopatii). V úvahu, jako vždy, přichází případné posouzení stavu lékařem.


Kurzy

kurz Další kurzy

Svědectví

Autopatie již pomohla mnoha lidem. Podívejte se, nebo si přečtěte svědectví od některých konkrétních osob.

mapa poradců

Mapa poradců

Najděte nejbližšího poradce autopatie ve vašem okolí.

Najít poradce